Az eddigi 10 legvitatottabb Google Maps-es felfedezés

Hihetetlen, de igaz: ebben az összeállításban furcsa, meglepő, szinte hihetetlen Google Maps felfedezéseket mutatunk be.

Egy óceánjáró a felhőkarcolók között.

Ezt a képet látva azt gondolhatnánk, hogy a kapitány megőrült és emiatt hajózott a szárazföld felé. Ez azonban igazából egy épület, amely bevásárlóközpontként szolgál Hong Kongban.

Egy óriás lábnyoma.

Egy Hampshire melletti kis faluban található ez az óriási lábnyomra emlékeztető labirintus. Ez Anglia leghosszabb labirintusa. Majdnem 115 méter hosszú.

Gulliver, lekötözve egy épület tetején.

Ez az építmény talán a világ legfurcsább játszótere, amely Valenciában, Spanyolországban található.

Egy sóbánya, ami egy műalkotásra emlékeztet.

Ez egy Nigériában található kis falu, ahol mindössze 50 család él. Az itt élő emberek sókitermeléssel foglalkoznak. A képen látható gödrökben víz található, amelyből kiszűrik a benne található sót.

Coca Cola logó egy hegy oldalán.

A Chilében található hegyoldalba vájt Coca Cola logó egy marketing kampány része, mellyel az üdítőgyártó cég fennállásának 100. évfordulóját kívánták ünnepelni, 1986-ban. A Google Maps fotókon nézve valóban lenyűgöző látványt képes nyújtani.

Rejtélyes piramis az Antarktiszon.

Az rejtélyes, piramis-alakú építmény nagy port kavart a Google Maps fotókon történő felfedezése következtében, és azóta is előszeretettel vitatkoznak róla a nagy koponyák. Egyértelmű döntés még nem született az ügyben, révén, hogy a furcsa formájú objektum felfedezése még várat magára.

Ez választja el Dél-Afrikát az Antarktisztól.

Néhány tudós azt állítja, hogy a két földrészt egy földbe csapódó meteorit választotta szét. A képet elnézve ebben talán van némi igazság.

Az integető ember Ausztráliában.

Ez a vicces integető ember még az űrből is látható. Azonban ez csak egy egyszerű úszó játszótér gyerekek számára egy vidámparkban.

Az óriási rák. 

Ez a műholdas kép az óriási rákról azonnal világhírűvé vált, amint megosztották. A lény még egy szellemes nevet is kapott, ami nem más, mint a „Rákzilla”.

A Google titkos állomása a Marson.

Ezzel a fotóval a Google próbálta megviccelni az embereket. Néhányan tényleg elhitték, hogy igazi. Ez azonban csak egy átlagos Google adatközpont.