13 orbitális tévedés, melyet muszáj végre megcáfolnunk

Figyelem! Olyan tényeket gyűjtöttünk össze, amelyek valószínűleg a feje tetejére állítják majd az általad elképzelt világot.

1. Az űrben is van Gravitáció. 

A Nemzetközi Űrállomáson van Gravitáció, habár sokkal gyengébb, mint a bolygónk felszínén. Az űrhajósok igazából lassan zuhannak az űrállomással együtt, melynek a súlytalanság az eredménye.

2. Napóleon egészen magas volt.

Abban az időben, Franciaországban az átlagmagasság 160-165 cm között mozgott. Ez azt mutatja, hogy a császár egyáltalán nem volt alacsony. Napóleon jobban kedvelte a kisebb kalapokat, amitől a szobrai kicsit kisebbnek tűnhetnek. Egy pszichológus téves feltételezése és egy félrefordítás következtében fogalmazódott meg a Napóleon-komplexus, aminek igazából semmi köze nincs Bonaparte-hoz.

3. Az üveges és a dobozos kólának más az íze.

Az ital ízét több tényező is befolyásolhatja, mint például a tapintás és az illat. Ugyanaz az ital, különböző tárolókban más-más ízű lesz. Sara Risch, élelmiszer-kémikus úgy gondolja, hogy az alumínium doboz belsejében található polimerek felszívhatják az íz és az illat egy részét. Ezzel ellentétben az üveg kémiailag közömbös. Valószínűleg ezért tartják az üveges kólát a legfinomabbnak. Neked melyik a kedvenced?

4. Valójában így pakolják a törölközőket a polcokra az áruházakban.

Sok üzletben ügyes marketing trükköket alkalmaznak, vagy egyszerűen csak így kényelmesebb. Ez egyben egy lopásgátló módszer is, mivel szólnod kell egy eladónak, ha meg szeretnéd venni az egyik terméket.

5. A Föld nem kerek.

A Föld alakja valójában geoid. Ezt az információt azonban csak azoknak tartjuk fenn, akik nem a lapos Föld teória hívei.

6. Hello Kitty nem egy macska.

Christine R. Yano, antropológus egy tömegkultúra jelenségként vizsgálta a Hello Kitty-t az elmúlt néhány évben, és arra a következtetésre jutott, hogy ő nem egy macska, hanem egy lány, aki önálló személy. Ezt az bizonyítja, hogy soha nem látjuk négykézláb, valamint hogy a házikedvence egy macska.

7. A gyémánt valójában csak olcsó széntöbblet.

A De Beers cég fontos helyet foglal el a gyémánt piacon. A cég alapítói 1888-ban vásároltak először egy gyémánt bányát Észak-Afrikában, majd később számos más helyen is. Kiderült azonban, hogy az egyébként nem túl értékes gyémánt ára kizárólag a cég ügyes marketingfogása miatt ennyire magas.

8. Nem minden chips készül 100% burgonyából.

A titok, amiért a legtöbb chips ennyire sima és szabályos, az nem más, mint, hogy összetevők mindössze 40%-át teszi ki a burgonya. A többi hozzávaló keményítő, liszt és víz. Ezeket összekeverik és speciális öntőformákban sütik meg őket. A hagyományos chips vékonyra vágott burgonyaszelet olajban kisütve. A szabálytalan formájáról és állagáról ismerheted fel.

9. Nem minden útburkolat áll különálló térkövekből.

Most már tudod, hogy hogyan is készül az útburkolat. Persze nem mindenhol használják ezt a módszert, de sokkal olcsóbb és gyorsabb, mint a hagyományos technika.

10. A molylepke nem eszi meg a ruhákat.

A kifejlett molylepkék nem rágnak lyukakat a ruhákba, ezt csak az utódaik teszik. A ruháink kifejezetten jó helyet szolgáltatnak számukra a petéik kikeltéséhez. Később pedig kedvenc ruhadarabjaink válnak a táplálékukká.

11. A baglyoknak hosszú lábuk van.

Mindenki tudja, hogy a baglyok 270 fokos szögben tudják forgatni a fejüket, azt azonban már sokkal kevesebben, hogy valójában ilyen hosszú lábakkal rendelkeznek. Ez a felfedezés véletlenül látott napvilágot, amikor valaki megpróbált felemelni egy madarat.

12. A Chupa Chups nem egy amerikai márka. 

A világhírű nyalókát igazából a spanyol származású Ernic Bernat elmélyéből pattant ki, a logóját pedig maga Salvador Dali készítette.

13. Nem tudod beledugni a hüvelykujjadat az orrodba.

Ez csak egy teszt volt. Igazából meg tudod csinálni, ahogy azt valószínűleg már észre is vetted.