12 rejtélyes történelmi eset, amire a tudósok nem tudtak adni magyarázatot

A történelem tele van furábbnál-furább eseményekkel, amiket senki sem tud megmagyarázni. Szerencsénkre a legtöbb történész nagyon jól dokumentálta a múlt történéseit, hogy a fontos adatok fennmaradjanak az utókor számára. Feltételezhető még, hogy azért is gyűjtögették az adatokat és információkat, hogy a jövő nemzedéke, olyan kérdésekre is megtalálja a választ, melyekre nekik nem sikerült. Ma összeállítottunk egy listát néhány kísérteties történésről, melyekre még a tudósok sem tudtak logikus magyarázatot adni.

A 2100 éves tetem, aminek még mindig megvan a haja a szempillája, sőt vér is van a testében.

A nyugati Han-dinasztia egykori tagja Hszin Csuj,vagy ahogy sokan ismerik Taj hercegnő, 2100 évvel ezelőtt hunyt el életének 50. életévében. A legérdekesebb, hogy az 1971-ben felfedezett tetemnek még mindig mozognak az ízületei, rugalmas a bőre, a haja és szempillái is megvannak, sőt egyszer boncolás közben látták, hogy vér csordogál az ereiben. A tudósok mind a mai napig nem tudtak rájönni, hogy maradhatott ennyi éven keresztül így a hölgy teteme.

Egy férfi, aki zeneművészeti zseni lett egy fejsérülés után.

Derek Amato ugyanolyan egyszerű ember volt, mint te vagy én, ám egy fejsérülés után hirtelen tehetséges zeneszerző lett. A baleset 2006-ban történt vele, amikor beverte a fejét egy medence aljába. Azt mondta, hogy, amikor beverte a fejét és becsukta a szemét, hirtelen maga előtt látott egy hosszú fekete-fehér billentyűből álló zongorát és egyből tudta mit kell vele csinálnia, holott előtte életében nem zongorázott. Annak ellenére, hogy világszerte több ilyen eset is történt, egyetlen ember sem lett tehetséges utána.

A viharfelhő, ami minden délután megjelenik Ausztrália szigete fölött.

Ausztráliában a Melville-szigeteken nagyon furcsa időjárási anomália észlelhető szeptember és március között. Az égbolton egy érdekes viharfelhő jelenik meg, mely a Hector nevet viseli. Az óriás felhőt egy II. világháborús pilóta nevezte el, melyet számos meteorológiai tanulmányban mind a mai napig említenek. Erre a jelenségre azonban a tudósok még nem tudtak magyarázattal szolgálni.

Egy titokzatos „táncpestis”, melyben az emberek halálra táncolták magukat.

1518-ban, egy titokzatos pestisjárvány sújtott le Strasbourg lakóira. A táncpestisre keresztelt járványban 400 ember táncolta át magát a túlvilágra. Egyesek szívrohamot kaptak közben, mások pedig a kimerültségben vesztették életüket. Állítások szerint ez úgy kezdődött, hogy egy bizonyos Mrs. Troffea táncolni kezdett, majd további 34 ember csatlakozott hozzá a végén pedig már 400-an perdültek táncra. A járvány napi 15 emberrel végzett és a tudósok mind a mai napig nem jöttek rá mi okozta az egészet.

A Traub márkájú motor, ami 52 évig egy fal mögé volt rejtve.

Egy teljesen érintetlen, Traub motorkerékpárra bukkantak 1967-ben egy chicago-i ház renoválása közben. A legérdekesebb, hogy senki sem tudja ki csinálta, mert csak egyetlen egy darab van belőle az egész világon, viszont, még mindig működik és kifogástalan állapotban van.

Egy kézirat, amit senki sem ért az egész világon.

A Voynich-kézirat egy titokzatos nyelven íródott 500 éves könyv, amit még senkinek sem sikerült megfejteni. A könyvet Wilfrid Voynich, egy amerikai könyvkereskedő nevezte el, aki még Olaszországban vásárolta meg 1912-ben. Többen próbáltak rájönni, mit tartalmazhat, a legutóbbi hipotézis szerint egy női egészségügyi orvosi könyv lehet.

Kleopátra és szeretője Marcus Antoniussal sírját soha nem találtak meg.

Állítások szerint Kleopátra sírját soha nem sikerült megtalálni. Egyesek szerint szeretőjével Marcus Antoniussal van eltemetve valahol. Azonban nemcsak Kleopátra volt az egyedüli, akinek sírját nem sikerült felfedezni, ugyanis Mozart, valamint Dzsingisz Kán sírjának holléte is örök rejtély maradt.

1930-ban eltűnt egy Kanadai Inuit Falu teljes népessége.

Joe Labelle és csapata egy kanadai inuit faluba látogatott el 1930-ban. A férfi már többször járt ott, ám akkor nagy megdöbbenésére az egész falu teljesen ki volt halva. Csak 7 szánhúzó kutya tetemére bukkantak, akik nagy valószínűséggel éhen haltak. A csapat emberi tetemeket, testrészeket keresett a faluban, de semmit sem találtak.

Senki nem tudja, hogy mi ez a Phaistos lemez.

A Voynich-kézirathoz hasonlóan ez egy másik olyan dolog, amit az emberek egyszerűen nem tudnak megfejteni. Annyit lehet tudni róla, hogy ez egy olyan lemez, mely a bronzkor idejében készült és titokzatos szimbólumokat ábrázol. Egyesek úgy vélik, hogy ez valami régi társasjáték.

1955-ben a 25-ös hajó teljes legénysége szőrén-szálán eltűnt, annak ellenére, hogy a hajó nem süllyedt el.

1955-ben a Joyita nevű kereskedelmi hajó titokzatos módon tűnt el a Csendes-óceán déli részén. Egy idő után végül rátaláltak, de a hajón egy árva lélek sem volt. A 25 fős legénység közül senkit sem sikerült megtalálni, pedig sokáig keresték őket.

Az úgynevezett Bermeja-sziget 1846-ig volt a térképeken, majd egyszer csak eltűnt a föld színéről és senki sem találta többé.

Bermeja egy sziget, mely a Yucatán-félsziget északi partjánál húzódott és számos térképen rajt volt egészen a 20. századig. A helyén ma semmi sincs, csak víz. Annak ellenére, hogy írásos bizonyíték van arról, hogy létezett, valójában senki sem tudja biztosan, hogy tényleg létezett volna.

Titokzatos sziget, amely drága kincseket rejtett, de senki sem találja őket sehol.

Oak Island egy kis sziget a nova scotia-i kanadai tartományban, amely állítások szerint rengeteg kincset rejt, de egyelőre senki sem találta még meg. Állítások szerint van egy mítosz, mely szerint a szigeten hét embernek kell meghalnia ahhoz, hogy a kincs felfedje magát, de eddig csak hat ember vesztette ott életét.

Te mit gondolsz ezekről?