10 dolog, ami bizonyítja, hogy jobb a minőséget a mennyiség helyett választani

Hajlamosak vagyunk spórolni az olyan egyszerű dolgokon, mint a sapkák vagy a zoknik. Az olcsó termékek azonban általában rossz minőségű anyagokból készülnek, ami ronthatja a kényelmet. Találtunk 10 olyan dolgot, amin nem szabad spórolnod, hogy a minél tovább élvezhesd a kényelmüket.

Meleg zokni

A zoknik célja, hogy melegen tartsák a lábunkat, és felszívják az izzadságot. Vannak, akik még a papucsnál is jobban szeretik őket.

A gyapjú és akril keveréke télen is melegen tart. És vannak merinógyapjúból készült zoknik is – ezek tökéletesen megtartják a hőt, és felszívják és eltávolítják a nedvességet. Ez egy ideális lehetőség, bár a merinógyapjúból készült termékek nem olcsóak.

A tiszta gyapjúból készült zokniban valóban melegnek fogja érezni magát, de a durva anyag miatt viszketni fog a lába. Ugyanakkor a “plüss” anyagból készült zoknik (amelyek poliésztert tartalmaznak) nem melegek, bár kellemes tapintásúak.

Talpbetétek

Az emberek általában nem gondolnak a cipőjük talpbetétjének minőségére. Elhasználják őket, és újakat vásárolnak.. Sok cipőgyártó nem is szokott erre gondolni. Rendszerint olyan talpbetéteket készítenek, amelyek minimális lábtámasszal rendelkeznek. Emiatt fáradtnak érezheted a lábad, és a cipőd gyorsabban elhasználódik.

Ha nem méretre szabott cipőt viselsz, érdemes jó talpbetétet vásárolni. Ezeket általában szaküzletben lehet kapni, vagy akár az orvosi rendelőben (ha speciális egészségügyi problémái vannak).

Természetesen többet kell fizetnie ezekért a talpbetétekért, de a kényelem miatt megéri. A hideg ellen készült speciális betétek pedig melegen tartják a lábát.

Telefon tok

A modern okostelefonok elég drágák. Ezért szükség van egy jó tokra, hogy megvédje. Bónusz, ha a borító kényelmes és kellemes tapintású, de az anyag, amelyből készült, külön figyelmet érdemel.

A szilikon és a gumi jobban elnyeli az ütéseket, ha véletlenül leejti a telefonját.

Arckrém

A bőrnek hidratálásra van szüksége, különösen télen. A legjobb, ha nem spórol rajta, és a hideg évszakra vastagabb krémet vásárol, amely megfelelő mennyiségű tápanyagot tartalmaz.

Télen sokan elfelejtik védeni a bőrüket a naptól. A nap azonban a hidegebb évszakokban is károsíthatja a bőrt. Egyes hidratáló krémek tartalmaznak fényvédőt. Ezek drágábbak, de az egészség fontosabb.

Irodai szék

A kényelmes irodai székre nemcsak a munkahelyen, hanem otthon is szükség van. Hiszen egy hosszú munkanap után is hajlamosak vagyunk a számítógép előtt ülni. Azok számára pedig, akik otthonról dolgoznak, ez egyszerűen elengedhetetlen.

Egy kényelmetlen szék hát-, nyak- és vállproblémákhoz vezethet. Először is érdemes figyelni az állítható háttámlára, az ágyéktámaszra és a kárpit anyagára. Az anyagnak lélegzőnek, nem túl keménynek, de nem is túl puhának kell lennie.

Főzőedények

Sokan spórolnak az edényeken, vagy akár a nagymamáiktól örökölteket használják. De még a nem hivatásos szakácsok is tudják, hogy sokkal jobb a prémium minőségű edényekben főzni.

Az olcsó serpenyőkben az ételek gyakran ragadnak és megégnek, mert a hő egyenetlenül oszlik el. Ráadásul a jó edények évekig kitartanak.

A serpenyő kiválasztásakor vegye figyelembe az anyagot, amelyből készült, és a tűzhelyét. Kerülje például a rézedényeket, ha elektromos vagy kerámia tűzhelye van.

Ágynemű

Sokan azért választják a pamutból készült ágyneműt, mert az természetes és viszonylag olcsó. Sajnos az ebből az anyagból készült ágynemű nem olyan jó, mint amilyennek tűnik. A pamut magába szívja a nedvességet, kényelmes környezetet teremtve a különböző mikroorganizmusok szaporodásához (helló, allergia!). Ezenkívül ez az anyag gyorsan elhasználódik.

Jobb, ha selyem ágyneműt választ. Ez drágább, de ez az anyag hipoallergén, tartósabb és nagyon kellemes tapintású.

Párásító

A hideg évszakban az otthoni levegő szárazabbá válik. Az alacsony páratartalmú körülmények között pedig sok mikroorganizmus gyorsabban terjed. Egy párásító azonban megoldhatja ezeket a problémákat.

Nincs értelme egyszerű, olcsó párásítót vásárolni – a legjobb, ha modernebb modelleket választunk. Ezek kevésbé zajosak, és némelyik még levegő páratartalom-érzékelővel is rendelkezik, amely kikapcsolja a készüléket, ha elérte az optimális páratartalomszintet.

A készüléket rendszeresen tisztítani kell, és megelőzni a penészképződést. Ezért vásárláskor figyelni kell arra, hogy mennyire könnyű tisztítani.

Függönyök

A vastag függönyök nélkülözhetetlenek, de sokan csak ritkán gondolnak rájuk. Az emberi agy még alvás közben is érzékeli a fényt – ha túl sok van belőle a szobában, a szívverés felgyorsul. Ez pedig káros egészségügyi következményekkel járhat.

Jobb, ha sötétítő függönyöket választunk, mivel ezek a kívülről érkező fényt szinte 100%-ban blokkolják. Így könnyebben el tud majd aludni, és a szeme is kipiheni magát a sötét szobában.

Sapkák

Egy sapka remek kiegészítő lehet, de a hideg évszakban a fő feladata az, hogy melegen tartson.
A gyapjúból vagy pamutból készült sapkák a legjobbak. A tiszta gyapjú azonban viszonylag durva, és irritációt, viszketést okozhat a homlokodon, a pamut viselése pedig árt a hajadnak. Az ideális választás a merinógyapjú vagy az akril és gyapjú keveréke.