Tíz nagyszerű megoldás azok számára, akik abba akarják hagyni a horkolást

A szerelem mindent legyőz. Lebontja az akadályokat, hegyeket mozgat meg, óceánokat szel át és életeket változtat meg. Nincs olyan, amit a szerelem nem tud legyőzni … kivéve a horkolást, amely a válás harmadik leggyakoribb oka az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában.

Azok számára, akik horkolnak, és azoknak, akik olyan valakivel osztoznak az ágyon, aki horkol, néhány tippet és trükköt kínálunk, amelyekkel megpróbálhatod legyőzni ezt a bosszantó szokást – és talán segíthetsz régóta szenvedő partnerednek egy jót aludni éjszaka!

1. Aludj az oldaladon

Ha a hátadon alszol, a nyelved és a lágy szájpad az összeesik a torok hátfalára, ami akadályozza a légzést, és ezeket a bosszantó horkoló hangokat okozza. Ha az egyik oldalon alszol, segíthet a torok nyitva tartásában, és nagy az esélye, hogy a horkolás abbamarad.

2. Próbálj meg lefogyni

Ez hasonló az előző ponthoz. Ha túlsúlyos vagy, a tüdő és a nyak megakadályozza a levegő beáramlását, ami a horkolást okoz. De ez legyen a legkisebb gondod, mert a túlsúly növeli annak az esélyét is, hogy alvási apnoe-ban szenvedj.

3. Fújd ki jól az orrodat lefekvés előtt

A szájon át történő légzés gyakran horkolást okoz, ezért érdemes megpróbálni az orrodon keresztül lélegezni. Ehhez javasoljuk, hogy nagyon jól fújd ki az orrodat, és ha szükséges, használj orrspray-t a légutak kitisztításához, lefekvés előtt. További előnye, hogy az alvásod minősége javul.

4. Használj orr tapaszokat

Ha te vagy a partnered orrdugulás miatt horkoltok, akkor megpróbálhattok olyan speciális orr tapaszokat használni, amelyek megemelik és kinyitják az orrjáratot, javítják a légzést, és segítik a horkolás csökkentését vagy akár megszüntetését is.

5. Szabadulj meg a ferde orrsövénytől, orrnyálkahártya gyulladástól vagy bármilyen más orvosi problémát

Ha ezen módszerek közül egyik sem segít, keresd fel orvosodat. Ferde orrsövény, krónikus orrmelléküreg-gyulladás, ciszták és egyéb egészségügyi problémák is lehetnek a horkolás okai, és az orvosod javaslatot tehet, hogyan kezeld őket.

6. Dugd be a füledet

Ha semmi nem működik, és a partnered nem egyezik bele az orvosi beavatkozásba, akkor egy másik lehetőség a füldugók használata az alváshoz. Csak ne használd őket minden nap, mivel a fülednek pihenésre van szüksége.

7. Természetes gyógymódok

Számos természetes antihisztamin létezik, például a csalán, amelyek segíthetnek a horkolás gyógyításában. Tegyél egy csészényi szárított csalánlevelet kb. két csészényi forrásban lévő vízbe 10-15 percre, és lefekvés előtt idd meg a teát. A l menta teával történő gargarizálás szintén segít az allergia leküzdésében.

8. Takarítsd ki jól a házat

Az allergia a horkolás egyik fő oka, ezért nagyon fontos, hogy gyakran takarítsd a házadat, különösen a hálószobát. Porszívózz és mosd ki a függönyöket, ágyneműt és sarkokat.

9. Figyelj az étrendedre

Hiszed vagy sem, ennek sok köze van a horkoláshoz. Kerüld a nehéz ételeket és az alkoholt lefekvés előtt. Az alkohol ellazítja a torok izmait, így a horkolás valószínűbb.

10. Aludj külön szobában a partneredtől

A külön hálószobákban való alvás kissé szélsőségesnek tűnhet, de végső soron ez egy hatékony módja annak, hogy mindketten több órát nyugodtan alhassatok, és garantálja, hogy aktív és ragyogó legyél másnap. Egy másik alternatíva az ágy másik oldalán való alvás – az egyik a ”fejnél” és a másik a ”lábnál”.

Ha semmi sem működik, ne ess kétségbe. Mindig van esély arra, hogy idővel megszokod a partneredtől érkező horkoló hangokat, és talán még segíthetnek elaludni is! Forrás