A természet megalkotott egy mesebeli madarat, amely úgy néz ki, mintha a paradicsomból jött volna, és le vagyunk nyűgözve

A népszerű mondás: „Az élet nem csupa szivárvány és egyszarvú” nem vonatkozik a kis bíborkirálykára. Ennek az apró, repülő szivárványnak olyan egyedi színmintája van, hogy kétségkívül az egyik legszebb és legszínesebb!

Az 5percblog mindig arra törekszik, hogy extra színt hozzon az életedbe, és azt gondoltuk, hogy ez a tollas örömcsomag pontosan ezt teheti meg.

A bíborkirályka Tien-san, közép-Kína és a Himalája fenyveseiben él. Lila-kék színű kabátja, barna sapkája, rózsaszínű hasa és szürke vagy fehér szemöldöke van. A hímek színe élénkebb, mint a nőstény bíborkirálykáké. Súlyuk 6–8 g és 8,5–10 cm hosszúak.

Ezek a madarak nemcsak gyönyörűek, hanem nagyon udvariasak is, mivel csipogásuk hasonlít a „sir ” angol szóra , ami azt jelenti: „uram”. A bíborkirályka párban él a tenyészidőszakban, de annak vége felé 25 vagy több egyedből álló állományhoz csatlakoznak. Nagyon változatos étrendjük van, amely apró rovaroktól és pókoktól kezdve kis mennyiségű bogyókat és magokat tartalmaz ősszel és télen.

Szerencsére ezeket a színes madarakat nem fenyegeti a kihalás, melynek oka a jól álcázott fészkük lehet vagy az, hogy a fészkelő helyükön nincs helyi ragadozó.

White-browed Tit-warbler

White-browed Tit Warbler