21 ember, aki váratlan meglepetésre bukkant a saját otthonában

Mindannyian szoktunk néha rejtegetni ezt-azt az otthonunkban, legyen az egy gyerekek elől eldugott valami, vagy a férjünk/feleségünk- rosszabb esetben pedig a hatóságok elől rejtegetett tárgy. Így vagy úgy, de van, hogy ezek a tárgyak aztán elfelejtődnek, és úgy ahogy vannak, később a házzal együtt kerülnek eladásra, az új tulaj legnagyobb megdöbbenésére. Az alábbi esetekben is épp ehhez hasonlók történtek.

1. Pincében talált (eredeti) Superman képregény, melyet végül 175 ezer dollárért (~51 millió forint) értékesítettek egy aukción.

2. Rejtélyes kút a pincében.

3. Félelmetes vasajtó egy panelház alagsorában. Ezzel a felirattal akár a pokol kapuja is lehetne… 😀

4. Felszedett szőnyeg alatt megbúvó Monopoly-tábla.

5. Pénzzel, ékszerekkel és videokazettákkal megpakolt táska, melyet egy családi ház padlójába rejtve találtak. A táskában volt még egy üzenet is, melyen az állt: ,,mentsd magad”.

6. Padláson talált (II. Miklós orosz cárt ábrázoló) Faberge-figura, melyet később egy aukción 5,2 millió dollárért, vagyis másfél milliárd forintért adtak el.

7. 12 ezer oldalnyi rejtett világháborús dokumentum, egy budapesti ház falában.

8. Egy fiatal pár a konyhafelújítás közben, annak padlójába rejtve bukkant rá erre a széfre, melyben egy üveg whiskey, egy könyv, egy Bingo-sorsjegy és 51 ezer dollárnyi készpénz lapult. (~15 millió forint)

9. Komplett cselédkonyha, mely egy rejtekajtó mögött lapult a pincében.

10. A világ legrégebb óta világító neoncsöve.

Egy felújítás során vették észre, hogy a megbontott fal rejtélyes módon világít. Miután jobban a végére néztek kiderült, hogy egy (még akkor is) világító neoncső rejtőzött a falban. Miután közelebbről megvizsgálták kiderült, hogy körülbelül 70 évvel ezelőtt helyezhették oda, és bármilyen hihetetlen, azóta egyfolytában világított. Ezalatt az idő alatt a becslések szerint körülbelül 17 ezer dolláros (5 millió forint) villanyszámlát generálhatott.

11. Több, mint 4000 darab sakkfigura és játékdarabka egy padlódeszka alá rejtve.

12. Házfelújítás közben talált fémdobozok, melyekben néhány újságpapír és 45 ezer dollár (~13 millió forint) készpénz lapult.

13. Szőnyeg alatt lapuló furcsa linóleum, mely kísértetiesen emlékeztet R2D2-ra a csillagok háborújából… 😛

14. Régi fém- és papírpénzeket rejtő időkapszula egy családi ház pincéjének padlójában.

15. Titokzatos széf egy újonnan vásárolt ház pincéjében. (kinyitották, de üres volt)

16. Pincében talált, több mint 2000 éves jeruzsálemi leletek.

17. Egy ajtó mögé rejtett titkos szoba a padláson. A szobában semmi nem volt, csak egy ágy, egy könyves polc, egy kis ablak, illetőleg egy lámpa.

18. Egy rejtekajtó mögötti szobában talált pénzzel megtöltött szemeteszsákok. Miután a tulajdonos jelentette az esetet, a rendőrség lefoglalta a pénzt, mert azt nagy valószínűséggel egy, még régebben a környéken történt bankrablás alkalmával lophatták el. Pech… 😀

19. A pince egyik eldugott sarkában megbújó – nagypapa által készített – házi likőr, 1933-ból.

20. Titkos (hidegháborús) atombunker, egy családi ház kertjében.

21. Egy pincében talált titkos zug, melyben többek között gránátokat, lőszereket, fegyvereket és egészségügyi eszközöket találtak.