13 kép, ami megmutatja, miért is jó a makró fotózás

Ha a világ jelenleg unalmasnak tűnik számodra, a makró fotózás egy új perspektívát tár eléd, hogy felvidítson a szürke hétköznapokon. Végül is, mi más tudna felvidítani, ha nem ezek a színes, izgalmas, drámai képek, amelyek bemutatják, milyen is a világ.

A Depositphotos fotósai naponta több száz makró képet készítenek, hogy libabőrösek legyünk, ha megpillantjuk őket. Tekints bele te is az összeválogatott fotókba!

1. Ismerd meg a tipikus farkaspókot. A Föld mindegyik kontinensén megtalálhatóak, kivéve az Antarktikán. Erdőkben és vizek mentén találhatod meg őket.

2. Ez a pók a Saitis barbipes. Egy ugró pók. Habár a képen hatalmasnak tűnhet, szabad szemmel alig látható, alig néhány milliméter.

3. Biztosan hallottál már a selyemhernyóról. Tudtad, hogy vannak olyan hangyák, akiknek a fészke ilyen selyemfonalakból épül? Afrikában és Dél-Ázsiában találhatóak, nem csak az erdőkben, de néhány helyi ételben is.

4. Köszönj szépen ennek a pillangónak! Ezek a rovarok jelennek meg az ókori költők verseiben és a Brit-szigetek legendáiban is. Nehéz elkapni a szabadban, mert folyamatos mozgásban van.

5. Egy pillangó szárnya erős keretből és vékony hártyákból áll. Úgy néznek ki, mint a pixelek.

6. Újabb kép egy pillangó szárnyáról, amit ellep a pollen.

7. Ez itt egy szitakötő, a legrégebb óta ismert rovar, amivel kapcsolatban állunk. A világ minden táján megtalálhatóak és nagyon fontosak számunkra, mert megeszik a vérszívó rovarokat.

8. Ezt a típusú szitakötőt Délkelet-Ázsiában találhatjuk. Ellentétben a hímekkel (mint a képen), a nőstényeknek szürkés-kékes színük van és alig észrevehetőek.

9. Ez a fotó egy tengericsillag bőrét ábrázolja. A meleg tengerfenéken szeretnek tartózkodni, ezért te is könnyen találkozhatsz velük.

10 Nézzük meg közelebbről a gyöngyök édesanyját, az abalon kagylót. Leggyakrabban ékszereket készítenek belőlük.

11. Az orrszarvúbogár a legnagyobb bogár és meglehetősen sokáig is élnek. Akár 15 cm-re is megnőhetnek és 3 évig is elélnek.

12. Ha egy nyári napon találkozunk egy bögöllyel, valószínűleg nem örülünk neki. Ezeknek a rovaroknak fájdalmas a csípése és amellett, hogy szívják a véredet, veszélyes betegségeket is hordoznak.

13. Így néz ki egy bögöly szeme közelről. A tekintete akár Mona Lisáé, de da Vinci alkotásától eltérően ez a rovar tényleg követ minket hipnotikus szemeivel.

Még ha olykor nem is egyszerűen kivehető, hogy mit is ábrázol egy-egy kép, lenyűgöző, hogy a mai technológia mire képes és hogy mennyi mindent tartogat még számunkra a természet.