11 alkalom, mikor a filmek sminkesei és ruhatervezői hatalmas hibákat vétettek

Évről-évre rengeteg különböző jelmez és sminkösszeállítás készül Hollywoodban. Kidolgozzák a karakterek egyedi stílusát, több szettel is terveznek és igyekeznek a korszakhoz hűek maradni. Ugyanakkor ez utóbbi nem mindig sikerül, így megtörténik, hogy történelmi szempontból kisebb-nagyobb hibákat vétenek..
A most következő listán 11 filmet/sorozatot mutatunk be, melyek során hibáztak a jelmezesek!

Nézz az égre!

A harmincas években játszódó filmben megfigyelhető, hogy Penélope Cruz karakterének természetes a szemöldöke, holott ez akkoriban egyáltalán nem volt szokás.

Lara Croft: Tomb Raider 

Angelina Jolie tetkóját nem minden jelenetben sikerült rendesen elrejteni, az egyikben nagyon szemet szúr egy fekete folt a színésznő karján!

Tudorok 

Elvileg a jelmezeket nem lehetne elképzelni egy gatyapőc (férfi nemzőszerveket védő nagy kiöblösödés reneszánsz katonaviseleten) nélkül, ám az alkotók teljesen figyelmen kívül hagyták e kiegészítőt..

Ráadásul Anne Boleyn szabadon hagyott haja sem tükrözi hűen az akkori divatot. Natalie Dormert ugyan láthatjuk pár jelenetben a szokásos fejdíszekkel, ám azok formája sem olyan, mint kellett volna.

A szerelem határai 

Egy jelenetben megfigyelhető Keira Knightley lábán a bőrszínűharisnya.. Ugyanakkor a film a ’40-es években játszódik, így akkoriban még csak ezt fel sem találták..

Dirty Dancing

Igaz, hogy a film a hatvanas években játszódik, ám a szereplők megjelenése sokkal jobban hasonlít a ’80-as évek divatjára!

Vikingek 

Janet Leigh karakterének melltartója a filmben játszódó időszakban még csak nem is létezett..

Emma 

A fehér posztósapkákat törvényszerűen kint viselték a hölgyek, és az ajkaik alatt összekötötték, nehogy elrepítse a szél! A filmben ugyanakkor ezt nem fették figyelembe..

A szűz királynő

Tom Hardy karakterét állandóan kigombolt felsőben látható, ami akkoriban a lehúzott sliccnek felelt meg..

Egymillió évvel ezelőtt

A kőkorszakban játszódó filmben a férfi szereplők öltözete még úgy-ahogy elfogadható, a hölgyek vicces szexi szerelése, gyönyörű haja és tökéletes szemöldökei nevetségesek.

Marie-Antoinette 

Marie Antoinett szolgái gyönyörűbbnél gyönyörűbb cipellőket hoznak és megfigyelhető a különbség a bal és jobb lábbelik közt. A királynő ugyanakkor 1793-ban elhunyt, sokkal azelőtt, hogy a “cipőpárokat” feltalálták és különböző formákat használtak volna a bal és jobb párokra. Persze ugyanebben a filmben látható az is, hogy a királynő gyűjteményében egy kék Converse cipő is szerepel..

Trója

Akkoriban a görög nők haját kontyba fogták házasság után, ám a filmben ennek a részletnek nem szenteltek figyelmet.