Vége a strandidőnek – jó darabig nem tér vissza a kánikula

Nyakunkon a hidegfront.

A hétvégi standidőnek egy hidegfront vetett véget és emiatt a héten az átlagosnál hűvösebb napok következnek, a kánikula most tartósan nem tér vissza – írja előrejelzésében az idojaras.hu.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, néhol egy-egy zápor is kialakulhat. Délután a napsütés mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, ezekből záporok is kialakulhatnak. A nyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Kedden északnyugat felől csökken a felhőzet, de délen még előfordulhatnak szórványos záporok. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szerdán napos, de az évszakhoz képest kissé hűvös időre készülhetünk, csapadék nem lesz. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 20, 25 fok várható.

Csütörtökön általában gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Élénk lesz az északi szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Pénteken derült, csapadékmentes időre készülhetünk. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Szombaton a többórás napsütés mellett időnként gomolyfelhők jelennek meg az égen, de legfeljebb nyugaton lehet elvétve egy-egy zápor. Mérsékelt szél mellett délután 22, 27 fokot mérhetünk.

Vasárnap a napsütés mellett változóan gomolyfelhős lesz az ég, de számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt marad az északi szél, 22, 27 fokig melegszik a levegő.