Öt egyértelmű módszer, amivel a kedvenceink egészségesebbé tehetnek minket

Az köztudott, hogy az állatok iránt érzett szeretet és gondoskodás stresszoldó hatású. Milyen egyéb pozitívumot köszönhetünk nekik?

Összefoglaltunk öt olyan nem feltétlenül közismert tényt, amely valóban új fénybe helyezi az állattartást. A kisállatok több dologban sietnek a segítségünkre, mint azt hinnénk!

A kisállat gazdáknak alacsonyabb a vérnyomásuk

Ezt egy sok ezer fő bevonásával készült felmérés bizonyítja, amelyben gazdik és állatot nem tartó emberek vérnyomását hasonlították össze hosszabb időn keresztül. Az állattartóknak tartósan alacsonyabb volt a vérnyomása.

A kutyák a koleszterin szintet is kordában tartják

A vérnyomás alacsonyabb, a lipidek szintje azonban nem változik. Ettől függetlenül, a 60 feletti férfi kutyásoknál megfigyelték, hogy a koleszterin szintjük megfelelő szintet mutat, továbbá a triglicerid szint is jelentősen alacsonyabb a kutyátlanokhoz képest.

Több testmozgás, aktívabb életmód

Egy felelős állattartó nem teheti meg a négylábúval, hogy bezárja egész napra és mozgás mentes eletet élnek. Kimozdulni, sportolni nem csak mentálisan, hanem fizikailag is jót tesz a szőrösnek és a kétlábúnak egyaránt. A szabadlevegős elfoglaltság előnyeiről nem mesélünk regéket, mindenki tisztában van velük.

Új embereket ismerhetünk meg a változatosság jegyében

A kutyás közösség általában befogadó és beszédes. Nyilván, az ebekkel kapcsolatban kezdődik a diskurzus, ami közös sétákhoz, túrákhoz vezethet. Bátran kell odaállni a többiek mellé és hozzászólni ahhoz, akinek a kutyájával játszik a saját. Gyümölcsöző új kapcsolatok születhetnek a csahosok játékából.

A gyermek érzelmi világára páratlan hatással vannak

Kicsi korban a gyerkőcök ugyanúgy megküzdenek a magány, a depresszió, a rossz kedv, a bizonytalanság vagy a stressz kihívásaival, mint a szüleik. Szintén hosszútávú kísérletek bizonyítják, hogy a gyerkőcök lelki világára a kisállatok szignifikánsan jobb hatással vannak, mint sok minden más figyelemelterelő eszköz.

Similar Posts